Milliondollarrhyme ja Very Kronos hakevat toista Ruotsin mestaruutta
Milliondollarrhyme starttaa Ruotsin mestaruuteen ikävältä 8. radalta rattaillaan Ulf Ohlsson. Finlandia-ajossa valmentaja Fredrik B Larsson ajoi ruunaa itse.Kuva: Anu Leppänen

Milliondollarrhyme ja Very Kronos hakevat toista Ruotsin mestaruutta

Ruotsin T75-kierros starttaa tänä lauantaina poikkeuksellisesti ennen Suomen kierrosta. Peli Åbyn kierrokselle sulkeutuu kello tuttuun aikaan 17.20, Turun kierrokselle kello 19.03.

Åbyn superlauantai on paljon muutakin kuin UET Grand Prix. Göteborgissa jaetaan myös 2 EM-kultaa ja 7 Ruotsin mestaruutta.

Ruotsin mestaruus päättää 75-kierroksen. Milliondollarrhyme seppelöitiin voittajaksi 2019 ja Very Kronos viime vuonna. Kumpikin on taas mukana, mutta lähtöpaikat ovat haastavat. Brother Bill ja Handsome Brad ovat suosikkeja.

Tammojen mestaruudessa Stochampionatetin ja Ruotsin tammaderbyn voittanut Honey Mearas kohtaa kokeneet kilpasiskot. Hevin Boko ja Mika Forss voittivat mestaruuden vuosi sitten.

Philippe Allairen Ivensong (Ready Cash) on 3-vuotiaiden EM-kisan suosikki. Petri Salmelan Idomenio Sisu sai radan 12.

Viisivuotiaiden EM on todella korkeatasoinen. Elitloppet-voittaja Don Fanucci Zet ja Jubileumspokalenin ykkönen Aetos Kronos saavat haasteen kovalta tanskalaiselta Extremeltä. 19 kilpailua 36 startista voittanut Amornero Roc voi viedä voittoloimen Italiaan.

Hanna Lähdekorpi tavoittelee naisohjastajien Ruotsin mestaruutta Amorcer Levallon kärryillä. Ruuna on Lähdekorvella noussut vakuuttavaan kuntoon, eikä voitto tulisi yllätyksenä. Hanna Lähdekorven sisko Maija voitti Dam-SM -kisan 2011.

Montén Ruotsin mestaruus ajetaan 75-kohteena. Emilia Leon Polycrates Face palasi pitkältä tauolta, ja tulos oli sama, mihin viime talvikausi päättyi: ykkönen. Mindyourvalue W.F. on joukon ansioitunein. Ruunan menoa seurataan mielenkiinnolla, kun satulassa nähdään Eric Raffin.

UET Grand Prix'n paras palkitaan 2 miljoonalla kruunulla. Euroopan mestarit saavat 500 000 kruunua, ja kaikkiaan palkintorahoja jaetaan yli 10 miljoonaa kruunua.

Toto-kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi