Hevosihmisiä
Kauden EM-komeetat, Elmo ja Anselmi Laiho.Kuva: Leena Alérini

Hevosihmisiä

Hevosurheilun hevosihmiset ovat parhaita!

Kenttäratsastajat Elmo ja Anselmi Laiho ratsastavat viikolla usein ilman satulaa.

Hevosen selkään he ponnahtavat suorilta jaloilta maasta ja suuntaavat sitten kohti kenttää muutaman sadan metrin päähän.

Se ei näy haittaavaan, että hevoset Elsa's Isabelle ja Krogårdens Tenor eivät ole kooltaan ihan pieniä. Äiti Katariina Laiho arvelee, että ilman satulaa ratsastaminen on ihan vain sitä, että nuoren miehen näkökulmasta on kätevää, kun ei tarvitse ruveta sovittelemaan satulahuopia sun muita.

"Noh, siinähän se istunta kehittyy", äiti toteaa. Pikkusisko Inkeri, 13,  seuraa perässä poni Ewan Stonella, ilman satulaa hänkin.

Kun hevoset käytiin pyydystämässä kuvia ja ratsastusta varten, oli tihkusateinen päivä, ja  tietenkin jokaikinen niistä oli antaumuksella piehtaroinut, kaikkein mutaisimmilla paikoilla.

"Piehtaroiminen on hevosille tosi tärkeää", Katariina kuittaa.

Tässä talossa eletään hevosten ja kenttäkilpailemisen ehdoilla.  Lasten valmennusaikataulut sovitetaan vanhempien työaikatauluihin ja hevosten ruoka- ja tarha-aikoihin.  Paperilistalta voi ruksata työtehtäviä, aamutallia, iltatallia, ruokintaa eli heinänheittovuoroa ja veden viemisiä ja vaihtoja.

Mutta ensin pari hyppyä trampoliinilla.

Mitä kuuluu Burmeistereille? Frida on kahden lapsen äiti, joka valmistaa työkseen kuppikakkuja ja kakkutikkareita, ja Sandra huolehtii Burmeistereiden omistamasta Kilon tallista Espoossa.  Sitten heillä on  tämä hevonen, joka ei tee itsestään numeroa, Corazon. Skouppihirviö.

Tämä artikkelin nimi olisikin tietenkin voinut olla myös Kaunotar ja skouppihirviö, sillä Corazonia ratsastaa Suomessa Susanna Granroth. Analogia kuitenkin ontuisi pahasti, sillä kenenkään ei koskaan ole ollut vaikeaa rakastaa KG Corazonia, mikä taas on kaunottaren ja hirviön tarinan ydin.

Perjantain Hevosurheilu on jälleen runsauttaan tihkuva ja niin tätä päivää!  Kurkatkaa ratsastussivujen ulkopuolellekin. Siellä, erään usein kuullun luonnehdinnan mukaan,  "raviurheilun suosituin ihminen" pohtii hevosurheilun oikeutusta, siellä mietitään kuolaimia ja tarkastellaan madotusta.

Tilaa Hevosurheilu, kokeeksi vaikka digilehti,  täältä ja liity hevosihmisten joukkoon!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi