Kouluratsastukseen kruunattiin uusi kuningatar
Jessica von Bredow-Werndl on kouluratsastuksen uusi kultamitalisti.Kuva: Arnd Bronkhorst

Kouluratsastukseen kruunattiin uusi kuningatar

Tokion kouluratsastuksen kür-finaalissa Isabell Werthin oli aika siirtyä syrjään.

Niin lopulta aina käy. Werthiä tavataan kutsua kouluratsastuksen kuningattareksi, mutta nyt hänen tilalleen on valittu uusi kuningatar.

Werth taisteli hyvin, aina hopeamitalille, mutta kultamitalin vei maannainen Jessica von Bredow-Werndl trakehnertammallaan TSF Daleralla (Easy Game - Dark Magic).

Asetelma oli selvä kilpailujen alusta alkaen, ja piti loppuun asti.

TSF Dalera on levollinen ja korrekti, täysin avuilla, täysin läpiratsastettu.  Sen piaffi on klassisen hieno ja tahdikas ja liikkeet virheettömiä ja täsmällisiä, eivät liioiteltuja.  Ratsukko esitti tuplapiruetit ja laukanvaihdot kaariurilla, ja vaikeita liikkeiden välisiä siirtymiä,  mutta iso merkitys on myös sillä, että se edustaa ratsastusta sellaisena, kuin se tänä päivänä halutaan nähdä. Ratsukon ohjelman taiteelliset pisteet nousivat erityisen korkealle, 97, 5 prosenttiin.

Ero kakkoseen oli selvä, yli kaksi prosenttia. 91,732 vastaan 89,657.  Siinä ei auttanut edes Werthin ohjelman lopun piaffipiruetti ja siitä passagessa kohti tuomaria yhdellä kädellä  ratsastaen. Bella Rosen piaffia kehutaan, mutta sen voi myös nähdä ei-klassisena, sillä vaikka tamma polkee kaikilla neljällä jalallaan aktiivisesti, takaosa ei juurikaan laske.

Voittaja oli kaikkien seitsemän tuomarin yksimielinen ykkönen, sen sijaan yksi tuomareista oli valmis näkemään Werthin vasta pronssilla.  Kun yhteen ja ainoaan luokkaan marssitetaan peräti seitsemän tuomaria ja heitä valvoo vielä supervisory panel, virheen mahdollisuus on minimissään.

Britti Charlotte Dujardin Giolla otti pronssin lukemin 88,543. Hän on ehtinyt jo todeta pronssin olevan kuin kulta, sillä hevonen on vielä melkoisen kokematon.

Equi-Scoren tulokset täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi