Lottopotti vaihtoi omistajaa - "Se on myyntimiehellä, joten jos joku nyppäisee hihasta..."
Terno Grönstrand sai valmennukseensa kaksi mielenkiintoista suomenhevosta.Kuva: Anu Leppänen

Lottopotti vaihtoi omistajaa - "Se on myyntimiehellä, joten jos joku nyppäisee hihasta..."

Kaksi peräkkäistä voittoa ravannut Lottopotti Pee on vaihtanut omistajaa ja valmentajaa.

Viisivuotiaan ruunan emä on hienolla kilpaurallaan reilut 144 000 euroa tienannut Jussin Vappu, jonka jälkeläisiä on myös viime keskiviikkona Eri-Aaronin patsaskilpailun Vermossa voittanut Jättipotti Pee.

Lottopotti Pee siirtyi Kauhavan voittostartin jälkeen Jukka Mattilalta Terno Grönstrandin valmennukseen. Uusi omistaja puolestaan on treenarin isoisä Otto Salojensaari.

"Ihan juoksijahevonen se on, ei siitä pitäisi jäädä kiinni. Se on myyntimiehellä, joten jos joku nyppäisee hihasta Ottoa, se vaihtaa herkästi omistajaa", Grönstrand naurahtaa.

"Vähän on mietinnässä, jos ilmoittaisin sen Kokkolaan. Siellä olisi ryhmäajo enintään 3000 euroa tienanneille."

Tallissa on muitakin uusia tulokkaita, sillä aiemmin Jouni Miettisen valmennuksessa kilpaillut Vikun Toivo on palannut takaisin Salojensaaren omistukseen. Grönstrand pitää uutta valmennettavaansa mielenkiintoisena, vaikka laukat ovat pilanneet viimeisimmät kisat.

"Se on ihan näppärän oloinen hevonen, vaikka taulu ei kerro totuutta. Se on mennyt aika tavalla eteenpäin, kun sitä on kahluutettu ja uitettu. Sen kanssa lähdetään odottavin mielin starttiin."

Positiivista kerrottavaa on myös aiemmin talliin siirtyneen Brand New Keyn tilanteesta. Se loukkaantui alkukeväästä, mutta toipuminen on sujunut hyvin, eikä starttikunto ole enää kaukana.

"Sillä oli pikkuisen takaa hankoside reagoinnut ollessaan vielä Antti Ala-Rantalalla. Meillä on uittopaikka ja kahluuallas, niin niissä on hyvä kuntouttaa. Ei siinä jalassa enää ole mitään. Varmaan syksyn mittaan tullaan starttiin sen kanssa."

Kurikassa talliaan pitävä Grönstrand odottaa tulevaa viikonloppua erityisellä mielenkiinnolla. Treenarin kotiradalla Seinäjoella ajetaan kuninkuusravit, eikä innostusta ainakaan laske se, että hän ajaa itse perjantaina kilpaa Nevan Lupauksella.

"Sehän on hieno tapahtuma, kolmena päivänä pitäisi tulla paikalle", Grönstrand suunnittelee. "Se on sellainen vuoden kohokohta. Juuri olin Seinäjoen radalla näyttämässä mainoksia varsoille. Tuli jo kunkkaritunnelma, kun telttoja oli pystyssä ja ihmisiä jonkun verran. Siellä näytti systeemit olevan jo aika hyvällä mallilla."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi