President Lindy uusiin käsiin – ”Jämsän startista oli ensin vaan puhetta”
Jonny Länsimäki on onnistunut President Lindyn rattailla viime starteissa hyvin ja jatkaa nyt myös sen vastuuvalmentajana.Kuva: Anu Leppänen

President Lindy uusiin käsiin – ”Jämsän startista oli ensin vaan puhetta”

Heinäkuussa kaksi mukavaa starttia Jonny Länsimäen ajamana tehnyt President Lindy jäi tämän talliin ja siirtyi tämän valmennuslistalle.

Reima Kuisla haki talliinsa Seinäjoelle uutta työntekijää, mutta kun sellaista ei löytynyt, täytyi tehdä nopeita ratkaisuja. President Lindy siirtyi Jonny Länsimäelle viikko ennen toissa Jämsän starttia.

”Jämsän startista oli ensin vaan puhetta, mutta hevonen jäi tähän ja juoksi meiltä sitten myös Mikkelissä” Jonny Länsimäki taustoittaa.

Hän on tuntenut Kuislan pikkupojasta lähtien, ja otti tämän hevosen mielellään talliin.

”Sillä lailla tämä on varmaan Reimalle kiva paikka, että pääsee helposti katsomaan hevosta silloin kun haluaa”, Länsimäki arvelee.

Jämsässä tuloksena oli kolmossija Don Williamsin voittamassa lähdössä ja Mikkelissä kakkossija Le Gros Billin takana ajalla 10,8.

”Seuraavaksi ajetaan Seinäjoen kuninkuusraveissa, jos pisteet (920) riittävät. Tuskin sinne hirveää tungosta on, kun samoihin aikoihin ajetaan Suurmestaruutta ja muuta.”

Vuosi sitten kesällä Länsimäki oli Ruotsin turneella Bodenissa ja harkitsi vakavasti Ruotsiin jäämistäkin.

”Starttihevoset alkoi loppua sitten kesken, ja kun Suomen tallia ei saatu myytyä, katsottiin parhaaksi palata tänne”, Jonny Länsimäki muistelee.

Siitä päätellen ratkaisu oli oikea, että hevosmäärä on kasvanut 15:een.

”Niitä on kahdessa tallissa, joilla on pari sataa metriä väliä. Nyt nikkaroidaan kylmätalliosastoa, että saadaan kaikki hevoset samaan pihaan”, Länsimäki paljastaa.

”Siihen tilanteeseen ei ole vielä päästy ja tuskin päästäänkään, että voitaisiin valkata hevosia. Kaikki on siksi tervetulleita.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi