Ranskalaisvalmentajat saivat vuoden toimintakiellot ja 15 000 euron sakot koboltista
Ranskalaisravureiden verestä löytyi kobolttia, jonka seurauksena niiden valmentajat saivat toimintakiellot ja sakot.

Ranskalaisvalmentajat saivat vuoden toimintakiellot ja 15 000 euron sakot koboltista

Ranskalaisvalmentajat saivat saivat vuoden toimintakiellot raviurheilussa sekä 15 000 euron sakot dopingista, kun ravureiden Democraten ja Favorite de Flignyn verestä löytyi hivenaine kobolttia sallitun raja-arvon ylittävä määrä. 

Doping-testit hevosille tehtiin touko-ja kesäkuussa 2021. Kummankin valmentajan, Pierrick Le Moelin ja Grégory Thorelin, toiminta- ja porttikiellot raviratojen valmentajien alueille alkavat 15.10 2021. Ruuna Democrate ja tamma Favorite de Fligny saivat kilpailukiellot, jotka ulottuvat 5. 7.2022 ja 3.6.2022 asti.

Hevosten taustajoukoille varattiin syyskuussa tilaisuus avata tilannetta keskusjärjestö LeTrotille (Cheval Francais). Selitykset, etteivät he tiedä mistä ainetta on voinut tulla, saati arvelut rehun mukana tulleista aineista sekä toisen hevosen omistajan vetoomukset, kaikuivat kuitenkin kuuroille korville. Democraten valmentaja oli lisäksi toimittanut keskusjärjestölle itse maalis-kesäkuun aikana ruunalle teettämiensä verikokeiden tuloksia. Näitä tuloksia ei otettu huomioon lieventävänä asianhaarana, sillä Ranskan raviurheilun keskusjärjestö nojaa yksinomaan käyttämiensä virallisten laboratorioiden testituloksiin. Keskusjärjestö toteaa edelleen, että syytä ei voi vierittää kolmannen osapuolen niskoille.  Oli tilanne mikä hyvänsä, viime kädessä on yksinomaan valmentajan vastuulla huolehtia siitä, että hevosten elimistöstä ei löydy kiellettyjä aineita,  kuten myös huolehtia hevosista tarvittavalla huolellisuudella, jotta ne eivät myöskään vahingossa saa kiellettyjä aineita elimistöönsä.

"On otettava huomioon, että tällaiset tapaukset haittaavat suuresti raviurheilun julkisuuskuvaa ja ovat vastoin periaatteita hevosen hyvinvoinnista", keskusjärjestö toteaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi