Rebel Rapid hienolla tuloksella mailin paras - "Varaa siis ilmeisesti vielä jäi"
Jani Ruotsalainen ohjasti Rebel Rapidin voittoon torstaina.Kuva: Anu Leppänen

Rebel Rapid hienolla tuloksella mailin paras - "Varaa siis ilmeisesti vielä jäi"

Savonlinnalaisen Aatto Silventoisen valmentama Rebel Rapid kiri kauden viidenteen voittoonsa Kouvolan Toto5-pelin avauksessa. Voittotulos syksyiseen iltaan oli kova 12,5/1600 metriä.

Kouvolan torstai-iltaisen Toto5-pelin avauskohteena ravattiin enintään 58 000 euroa tienanneiden lämminveristen 1600 metrin ryhmäajo.

Lähdössä nähtiin tulinen kiihdytys Delightful Momentin ja Orlando Pointin toimesta. Hannu Torvinen kuitenkin sai puolustettua keulapaikan Delightful Momentin kanssa 10,5-vauhtisella avauspuolikkaalla. Jani Ruotsalaisen ohjastama Rebel Rapid pääsi takarivistä heti oiviin asemiin 2. ulos, jossa valjakko tarkkaili tapahtumia kilometrin täyttyessä aikaan 11,5. Rebel Rapid hankki loppukaarteessa otteen vahvan juoksun toiselta ilman vetoapua tehneestä Orlando Pointista ja vastaili loppusuoralla varman oloisesti ulkoa kirineelle Il Funny Li:lle ottaen uransa 16 voiton 13,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla.

Rebel Rapidin omistaa ja on kasvattanut Aatto Silventoinen & Piia Hannonen.

Valmentaja Silventoinen osasi odottaa hevoselta vahvaa panosta illan startista, toki lähtöpaikka ei ollut ennakkoon kaikkein mieluisin.

”Juoksun luonatessa odottelin sen nousevan kärkikamppailuun. Kunnossa hevonen on ollut jo pitkään, mutta lähtöpaikat eivät ole suosineet”, puhelimitse tavoitettu Aatto Silventoinen kertoo.

”Jani (Ruotsalainen) sanoi, ettei tarvinnut loppusuoralla ajaa yhtään hevosen vahtiessa itse, ettei muut pääse ohitse. Varaa siis ilmeisesti vielä jäi”, hän jatkaa.

Rebel Rapid on startannut tänä vuonna 19 kertaa, näistä starteista se on saalistanut peräti 11 totosijaa.

”Hyvän kauden se on jo tähän mennessä tehnyt. Tämä on mukava hevonen muutenkin. Kotona menee laiskasti, mutta starteissa aina piristyy menemään tosissaan”, Silventoinen sanoo.

Rebel Rapidin lisäksi Silventoisen muutkin valmennettavat ovat menestyneet tänä vuonna hienosti. Tallin hevosten 53 startista peräti 15 ovat päättyneet voittoon. Näin ollen voittoprosentti on hieno 28.

”Hyvin on kyllä kieltämättä mennyt. Lapsenlapseni Siiri Honkanen on ollut nyt pari vuotta töissä tallilla. Se on ainakin auttanut paljon, kun on hevosia voitu ajaa porukassa”, Silventoinen taustoittaa.

Silventoinen on raviurheilun pitkänlinjan harrastaja.

”Koneyrittäjänä toimin 50 vuotta, mutta nyt nelisen vuotta olen ollut eläkkeellä. Olin aikanaan Einari Vidgrenin kanssa hyviä kavereita ja hän innosti minua mukaan tähän lajiin. Häneltä meille tuli myös ensimmäinen hevonenkin, tamma nimeltä Flying Lady.”

Voittoja Silventoinen tapaa juhlistaa aina tuttavien kanssa kahvitellen.

”Ikää, kun on 74 vuotta, niin ei sitä enää kovin pitkiä juhlia kestä”, Silventoinen naurahtaa.

Ville Tonttilan ohjastama 3-vuotias Second Opinion hallitsi keulasta erittäin varmasti päivänpääpelin kakkoskohdetta. Vesa Lehtosen valmennettavan voittotulos uran viidenteen starttiin oli hieno 16,1ake.

Jukka Torvinen kierrätti Alman Nineten takamatkalta aikaisessa vaiheessa keulapaikalle, josta se hallitsi lähtöä maaliin saakka. Hevosta valmentaa Sari Ahola.

Marjo Ajatalon valmentama Zawar palasi voittokantaan tuloksella 15,0ake. Voittoisasta ajosuorituksesta vastasi Hannu Torvinen.

Jukka Huuskolan kasvattama, omistama ja valmentama Knows Everything jatkoi voittokulkuaan halliten 2600 metrin ryhmäajo erittäin varmasti alusta loppuun.

Henri Bollström ohjasti Kouvolan torstai-illassa kaksi voittoa. Voitot toivat Jarmo Vilkkin valmentama MAS Cara ja Vesa Lipsasen jo kuudennen perättäisen voittonsa ottanut Hottine.

Ravien muut voittajat olivat Viulan Voitto/Petri Mäkinen, Äijän Wappu/Ari Moilanen ja Anne De Blend/Toni Ripatti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi