Terveysmurheista selvinnyt Wizard Wayne jyräsi johtavan rinnalta voittoon – ”Luulen, että se nousee vielä aika korkealle”
Wizard Wayne kisasi kolmivuotiaiden Kasvattajakruunu-alkuerässä viime marraskuussa Esa Holopaisen ohjastamana.Kuva: Anu Leppänen

Terveysmurheista selvinnyt Wizard Wayne jyräsi johtavan rinnalta voittoon – ”Luulen, että se nousee vielä aika korkealle”

Tiistain T5-kierros ajettiin Mikkelissä. Yksi illan vakuuttavimmista voittajista oli Milla Hirvosen valmentama Wizard Wayne, joka jatkoi hienoja otteitaan.

Illan pääpelin toiseen kohteeseen suosikkina startannut ruuna kiihdytti eturivin uloimmalta paikalta. Jukka Torvinen ei satsannut lähtöön, vaan otti alun maltilla. Keulaan kiihtyi velipoika Hannu Torvisen ohjastama Alfred De Luze, joka luovutti vetotyöt ensimmäisellä takasuoralla kohti kärkeä rymistelleelle Redonlinelle.

Wizard Waynekään ei kauan viihtynyt parijonossa, kun Jukka Torvinen käskytti hevosen johtavan rinnalle. Niinpä lähdön selvä suosikkikaksikko taivalsi rinta rinnan.

13-vauhtisen avauspuolikkaan jälkeen tempo hieman rauhoittui, mutta vain hetkeksi. Toiselle kierrokselle lähdettäessä keulahevonen sai painetta Wizard Wayneltä. Kolmannella puolikkaalla eroja alkoi syntyä, mikä oli ymmärrettävää, sillä väliajaksi kuulutettiin 13,5.

Voittotaisto oli täysin kahden kauppa, sillä Alfred De Luze oli ainoa, joka pysyi edes pienen välimatkan päässä kärkihevosista. Muut olivat pudonneet jo kymmenien metrien päähän.

Taisto oli tiukka, mutta lopulta Wizard Wayne osoittautui tällä kertaa vahvemmaksi. Se työntyi päätössatasella väkisin ohi vanhasta treenikaveristaan vahvan esityksen päätteeksi. Voittoaika oli 14,6ake, mikä on samalla ruunan uusi ennätys. Aiempi ennätys parani kahdella kymmennyksellä.

Valmentaja Milla Hirvonen oli oikein tyytyväinen Wizard Waynen hienoon juoksuun. Ruuna on voittanut nyt neljästä viime startistaan kolme, mutta enemmän treenarin mieltä lämmitti tyyli, jolla hevonen on esiintynyt viime kilpailuissa terveysmurheiden jälkeen.

”Samana iltana emme ehtineet juhlia Killerin voittoa, niin hevonen sai ruokatorven tukoksen, joka oli aika paha. Selvittiin siitä, ja se oli aikamoinen koettelemus hevoselle”, Hirvonen huokaisi radan voittajahaastattelussa,

”Tämä ei ole mikään helppo laji. Tunneskaala menee laidasta laitaan. Tapahtuneen jälkeen nämä kaksi hienoa esitystä, ihan uskomatona, mikä mahtava hevonen.”

Hirvosen mukaan Wizard Wayne on kotona melko laiska poika, mutta terästäytyy saatuaan kilpakärryt perään. Sen ruuna onkin viime starteissaan osoittanut, sillä se ei ole viidessä viime kisassaan jäänyt kertaakaan kolmen parhaan ulkopuolelle.

”Se on hirmu kiltti ja ihana. Normitreeneissä se lömpsyttelee miten sattuu, mutta jotenkin se tykkää päästää täällä vähän kilpaakin.”

Mikkelin sadekeli ei haitannut Wizard Waynea, päinvastoin, se oli sille valmentajan mukaan jopa etu.

”Se on vahva, ja varsinkin tuo kuolemanpaikka on positiivinen asia.”

Myös Jukka Torvinen huokui tyytyväisyyttä hevosen esitykseen. Kuski on nähty viime aikoina usein ruunan rattailla.

”Tosi hyvä esitys. Ajattelin, että siihen rinnalle voisi päästä, ja siitä on helppo ajaa, kun tämä menee vapaalta radalta oikein hyvin ja hyvällä ryhdillä. Pahin vastustaja oli siinä kohtaa kärjessä, niin koitimme sille antaa painetta ja ottaa sitä kautta yliote”, Torvinen avasi taktiikkaansa.

”Tämä kehittyy oikein hyvin, kun saa kivoja startteja, vaikka kovia juoksuja tekeekin. Se saa siitä hyvää itseluottamusta.”

Nelivuotiaan Wizard Waynen omistaa ja on kasvattanut Wizard Winners Team, johon kuuluu valmentajan lisäksi myös hänen perheensä. Kimpan edustajana toimii treenarin isä Pasi Hirvonen, joka kehaisi esitystä hienoksi.

”Se on nämä voitot ottanut kaikki vesisateella”, Hirvonen huomautti.

”Luulen, että se nousee vielä aika korkealle. Kolmivuotiskausi sillä meni edellisellä treenarilla pieleen, ja marraskuussa se otettiin kotiin. Se oli niin kuumakalle, että se piti rauhoittaa. Nyt se on ihan hyvä käsiteltävä.”

Hirvosella on silmää arvioida hevosta, sillä hän on itsekin toiminut treenarina ja ohjastajana. Viime vuodet hän on viettänyt hiljaiseloa sillä rintamalla, mutta eläkepäivien lähestyessä fysioterapeutin työstä myös paluu hevosten pariin houkuttelee.

”Olisi jo eläkkeelle pitänyt jäädä, mutta vaimo on kaksi vuotta nuorempi, niin hän sanoi, että pitäisi tehdä niin kauan kuin hänkin, että vielä ei pääse treenamaan hevosia niin kuin haluaisi.”

Korvenheimolla hyvä ilta

T5-pelin avauskohteessa Zumuman hallitsi varmasti mielipaikaltaan keulasta. Miia Salminen ajoi valmennettavansa ykköseksi ajalla 13,9aly.

Saman tempun teki myös Risto Airaksisen valmentama ja ohjastama Lara Luca, joka johti mailin kisaa alusta loppuun.

Timo Korvenheimolle tiistai oli menestyksekäs. Lara Lucan voittamassa lähdössä Racing Boy nappasi kakkossijan, ja seuraavassa lähdössä Comway Cotter kiri kauden ensimmäiseen voittoonsa. Illan täydensi Sarikanin hallittu keulavoitto nelivuotiaiden tammojen Varsakunkku-karsinnassa.

Oikean T5-rivin täydensi Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama Amille Annabel, joka starttasi radalta 11. Mikkelin rata suosii tunnetusti kärkipään hevosia, mutta se ei kolmivuotiasta tammaa vaikeista ennakkoasetelmista huolimatta hetkauttanut, kun se kiri niukkaan voittoon ennen Kiikku’s Cashieria.

Kolmi- ja nelivuotiaiden Varsakunkku-karsintoja ajettiin myös ennen T5-kohteita. Niissä voitokkaita olivat neljän startin jälkeen tappioitta jatkava ja tiistaina keulasta hallinnut Hentun Liisa, johtavan rinnalta kärkeen puristanut ja niin ikään kaikki uransa startit tähän mennessä voittanut Farak sekä kriteriumvoittaja V.G. Voitto, joka nappasi helpon voiton vakuuttavaan tyyliin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi