Veikkaukselta täysin uudenlainen kohde Finlandia-ajoon - "08,5-09,0 on minun arvioni"
Viime vuonna Finlandia-ajon vei nimiinsä Pastore Bob ajalla 11,0aly. Kuinka kovaa tänä vuonna mennään?

Veikkaukselta täysin uudenlainen kohde Finlandia-ajoon - "08,5-09,0 on minun arvioni"

Lauantaina kilpailtava Finlandia-ajo on kerännyt satsauksia myös Veikkauksen puolelta.

Supertähti Readly Expressin saapuminen Vermoon sai Veikkauksen tarjoamaan 100 000 euroa ekstrarahaa Toto75-peliin, mutta nyt Finlandia-ajo saa myös täysin uudenlaisen vedonlyöntikohteen. Perjantaina aukeaa Pitkäveto-kohde, jossa pystyy veikkaamaan lauantain suurkilpailun ensimmäisen 500 metrin väliaikaa.

Alkukiihdytystä onkin spekuloitu maanantaisesta rata-arvonnasta saakka, kun suomalaiset arvottiin hyville lähtöpaikoille. Ykkösradalta lähtevä Next Direction väläytteli ensi kertaa lähtönopeuttaan viime startissaan Vermossa. Sen rinnalta kakkosradalta kiihdyttää Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando, jolla ei valmentajan mukaan kuitenkaan pystytä vastaamaan kaikkein kovimmille avaajille.

”Koitetaan me säästellä voimia siihen loppumatkaan”, Mäki-Tulokas lohkaisee. ”Siinä on niin nopeita lähtijöitä sisä- ja ulkopuolella, että kaiken järjen mukaan emme pysty niitä päihittämään kiihdytyksessä. Seinäjoella meillä ei riittänyt nopeus mitenkään Pastore Bobia vastaan, joten tuskin nytkään. Elian Webkin lähtee ulkopuolelta todella kovaa. Toivon, että ensimmäiset sadat metrit mentäisiin oikein todella lujaa, ja me saisimme tasaisemman reissun, jotta voimia säästyisi loppuunkin.”

Ensimmäisen puolikkaan väliaikaan vaikuttaa moni tekijä, joten kaikkein tarkimmin sen pystyy arvioimaan juuri ennen lähtöä, mutta kaksi päivää ennen h-hetkeä Mäki-Tulokas arvelee, että ainakin alta kymppiä päästellään. Valmentaja ei usko omansa pystyvän voittamaan Readly Expressiä, mutta uskoo Chief Orlandon taistelevan sijoituksista voittajan takana.

”En ole sen kummemmin asiaa miettinyt, mutta 08,5-09,0 on minun arvioni ensimmäisestä väliajasta. Uskon Chief Orlandon pystyvän olemaan sijoilla 2-5, mutta juoksun pitää onnistua täydellisesti, että niille sijoille yltäisi.”

Pitkävedossa on perjantaista alkaen mahdollista veikata myös Finlandia-ajon voitto-aikaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi